A Gebrüder Weiss sikeresen tartja az irányt

1,36 milliárd euróra nőtt a forgalom 2016-ban / 6,4%-os növekedés / teljes körű nemzetközi logisztikai szolgáltatások kiépítése

Lauterach, 2017. március 9. A Gebrüder Weissnél folytatódik az előző évek pozitív üzleti tendenciája. A nemzetközi szállítmányozási és logisztikai vállalat a 2016-os üzleti évben ─ előzetes mérlegadatok alapján ─ 1,36 milliárd euró nagyságú árbevételt ért el, ami 6,4 százalékos forgalomnövekedést jelent az előző évhez képest (2015: 1278 millió euró; 2016: 1360 millió euró). „A folyamatosan változó gazdasági helyzetet tekintve nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Vállalatunk legfontosabb célja a kiváló szolgáltatás minőség biztosítása, illetve a határokon átívelő, teljes körű szolgáltatások továbbfejlesztése” – készít mérleget Wolfgang Niessner, a Gebrüder Weiss igazgatótanácsának elnöke. 

Fókuszban:  a high tech, az autóipar, valamint a B2C üzletág és a Selyemút újraélesztése
Az elmúlt évben a Gebrüder Weiss tovább bővítette szolgáltatási spektrumát a high tech és az autóipar ágazatában, illetve logisztikai megoldásokat dolgozott ki a fogyasztási és márkás cikkek gyártóinak. A házhoz szállítási szolgáltatások ágazatban (B2C) a Gebrüder Weiss Ausztriában megszilárdította piacvezető pozícióját, köszönhetően a kétemberes szállításnak  és további választható, kiegészítő szolgáltatásoknak, mint például az összeszerelési, beüzemelési vagy működésellenőrzési tevékenységeknek. A magánügyfelek részére történő szállítási szolgáltatás már több kelet-európai GW kirendeltségnél elérhető. 2016-ban a DPD Ausztria 17 százalékkal több csomagot kezelt magánügyfelek részére. A DPD, amelynek a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP) a résztulajdonosa, összesen 43,8 millió csomagot továbbított, amely 2015-höz képest közel 2,5 milliós növekedést jelent. 

A Gebrüder Weiss számára további stratégiai lépést jelentett közép-ázsiai szolgáltatásainak továbbfejlesztése az egykori Selyemút mentén. A terület még hatékonyabb elérése érdekében a vállalat a légi és tengeri szállítás mellett intermodális megoldást is biztosít Kína és Európa között, illetve gyűjtőáru összeköttetést alakított ki a Kaukázusban és Iránban. Az egységes magas minőségi szabványok helyben történő betartását az oroszországi, kazahsztáni és törökországi új telephelyek biztosítják. További siker, hogy a meglévő dél-németországi kirendeltségekben növelni tudtuk a logisztikai kapacitást.

A Gebrüder Weiss konszern közút és a logisztikai üzletága 5 százalékkal, 900,7 millió euróra növelte forgalmát (2015: 857,7 millió euró). A légi és tengeri üzletág eredménye 2016-ban 2,9 százalékos visszaesést mutat 285,6 millió eurós forgalmával (2015: 293,9 millió euró). A csomagszolgálat (KEP) területén 4 százalékos forgalomnövekedést, az új üzlet területén pedig 31,8 százalékot értünk el. A saját tőke aránya kissé emelkedett, 57,5 százalékra; ez továbbra is a vállalkozás messzemenő pénzügyi függetlenségét biztosítja (2015: 56,5 százalék). A befektetések összege elérte a 33,10 millió eurót, amely megfelel a sokéves átlagnak. Munkatársaink száma 2016-ban 6500-ra nőtt (teljes munkaidős foglalkoztatás). 

Kitekintés
A Gebrüder Weiss 2017-ben is folytatja nemzetközi terjeszkedési stratégiáját, különös tekintettel Ázsiára és Észak-Amerikára. „A versenyképességnél döntő tényező a megbízhatóság, a gyorsaság, a nagyfokú digitalizáltság és a kiválóan képzett munkaerő. Célzottan fektetünk ezen területek fejlesztésébe, hogy ügyfeleink számára még vonzóbb kínálatot biztosíthassunk az egész világon” – mondja Wolfgang Niessner. 

A Gebrüder Weiss vállalatról
A Gebrüder Weiss közel 6500 munkatársával, 150 saját tulajdonú telephelyével és 1,36 milliárd eurós előzetes éves forgalmával (2016) Európa vezető szállítmányozási és logisztikai vállalatai közé tartozik. A lauterachi (Ausztriában) székhelyű Gebrüder Weiss Holding AG égisze alatt a vállalkozás a fő üzletágak: közúti szállítmányozás, légi és tengeri szállítás, valamint a logisztika mellett egy sor nagymértékben specializált ágazati megoldás és leányvállalat. Ezek közé tartozik többek között az x|vise (logisztikai tanácsadó cég), a tectraxx (csúcstechnológiás vállalatok specialistája), az inet-logistics (TMS szállítmányozási ügyviteli szoftvermegoldások), a dicall (kommunikációs megoldások, piackutatás, képzés), a Rail Cargo (vasúti fuvarozás) és a Gebrüder Weiss csomagszolgálat (GWP). A konszern ennek a kombinációnak köszönhetően gyorsan és rugalmasan tud reagálni az ügyfelek igényeire. A családi vállalkozás, amelynek a története több mint 500 évi fuvarozásra tekint vissza, számos ökológiai, gazdasági és társadalmi intézkedésével ma is a fenntartható gazdálkodás éllovasának számít.

Kapcsolat
Gebrüder Weiss Vállalati Kommunikáció
press@gw-world.com
Bundesstraße 110, A-6923 Lauterach
T +43.5574.696.2169
F +43.5.9006.2173
www.gw-world.com 
http://newsroom.gw-world.com/en/